DOCedu van start

22 Sep

DOCfeed biedt nieuwe filmmakers de kans van hun leven door ze vijf maanden te begeleiden bij het maken van een documentaire. 

Met het educatieprogramma DOCedu geeft DOCfeed (jonge) filmmakers de kans om onder begeleiding van professionals te werken en kennis en ervaring op te doen. Het programma bestaat uit lezingen, workshops, masterclasses en filmscreenings met nagesprek van ervaren documentairemakers als Hester Overmars, Marc Schmidt en Ton van Zantvoort.

De geselecteerde kandidaten gaan aan de slag met een onderwerp uit de geschiedenis van Brabant. DOCfeed vertoont de documentaires tijdens het DOCfeed filmfestival 2018 en het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven neemt de documentaires op in hun collectie. Daarnaast maakt een van de documentaires kans op een uitzending op Omroep Brabant.

Wie verzorgen het programma?

Hester Overmars gaat de groep begeleiden gedurende het gehele traject, geeft een masterclass Scenario & Script Schrijven en zal het gesprek leiden na de filmvertoning ‘Borssele en de Centrale’. Overmars won met haar korte documentaire ‘Verboden Vlucht’ een Gouden Kalf tijdens het Nederlands Film Festival 2015.

Daarnaast geeft befaamd filmmaker Ton van Zantvoort van NEWTONFilm een workshop over montage én  documentairemaker en filmdocent Marc Schmidt geeft een workshop over succesvol pitchen.

Wat, waar, wanneer en hoe dan?

Het gehele traject van DOCedu bestaat uit tien bijeenkomsten op donderdagavond (19:00 – 22:00), van 28 september 2017 tot en met half februari 2018.

DOCedu is een samenwerking tussen DOCfeed, Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, Omroep Brabant en beroepsopleiding Sint Lucas te Eindhoven.

Minibios DOCcar, de winnaar is…

Previous

Vredesweek speciaal filmprogramma 21 september

Next