Vredesweek speciaal filmprogramma 21 september

19 Sep

Van 16 t/m 24 september is het Vredesweek. Daarom heeft het Natlab op 21 september een speciaal filmprogramma op de planning staan.

Met twee ego-documentaires en een nagesprek met de filmmakers. Georganiseerd door Vredesburo Eindhoven, Amnesty International en DOCfeed.

Het programma
19:30 – 20:30 uur Filmvertoning: In het hoofd van mijn zusje
20:30 – 21:00 uur Q&A met Ingrid Kamerling
21:00 – 21:30 uur Pauze
21:30 – 22:30 uur Filmvertoning: My own private war
22:30 – 23:00 uur Q&A met Lidija Zelovic

Moderator deze avond is filmmaker Frans Mouws, directeur van DOCfeed en Hatsiekiedee.tv De entree van 5 euro gaat naar PAX.

Met je CJP-, studenten- of scholierenpas krijg je korting!

In het hoofd van mijn zusje
Kende ik je? Kende ik je helemaal? Dit is wat de filmmaakster zich afvraagt na de plotselinge dood van haar vijf jaar jongere zusje Vivian. Ben je als mens wel altijd jezelf? En wanneer ben je authentiek? Vivian was een jonge, mooie en veelbelovende vrouw die volop bezig was de wereld te ontdekken. Ze was zoals zoveel leeftijdgenoten op zoek naar wie ze was en naar wat zij kon bijdragen aan de wereld. In deze poëtische en tegelijkertijd rauwe documentaire kruipt de filmmaakster in het hoofd van haar zus, die op 24-jarige leeftijd onverwacht een einde aan haar leven maakte.

De documentaire ging in première in de Gouden Kalf Competitie en won zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Social Film Festival in Italië en de ‘Best Documentary Award’ op het International Film Festival Delhi.

My own private war
De in Sarajevo geboren filmmaker Lidija Zelovic haalt de meest traumatische periode in haar leven op. Wat gebeurt er als een groot trauma een gezin raakt? De filmmaker vertelt een persoonlijk verhaal over de oorlog die zij in vele opzichten heeft meegemaakt: intiem, in familieverband, als een moeder en een dochter, als een vakvrouw, als een wereldburger die probeert om de overmacht van nationalisme en haat te begrijpen. Heeft het haar een beter mens gemaakt?

De documentaire won de ‘Prix Mémoire de la Méditerannée’ op het International Festival of Mediterranean Documentary Film and Reportage, de ‘Human Rights Award’ op het Free Zone International Human Rights Film Festival, de ‘Award of the President of the Festival’ op het Sevastopol International Festival of Documentary Films and TV.

DOCedu van start

Previous

DOCfeed on Tour op Misty Fields

Next